Is een veranda binnen of buiten?

Een veranda is een overdekte structuur langs de buitenkant van een huis. Het is gelijk met de begane grond en strekt zich vaak uit over zowel de voorkant als de zijkanten van de structuur. Het is een buitenleefruimte die gedeeltelijk kan worden omsloten door een reling. Een veranda is Portugees voor veranda.

Het is een overdekte openluchtgalerij of veranda. Een veranda is vaak gedeeltelijk omsloten door een reling en strekt zich vaak uit over de voor- en zijkanten van de structuur. Een veranda rondom is echt een veranda. de veranda is bedekt met een dak en is open lucht, wat betekent dat er geen schermen of ramen zijn die het buitenleven bedekken.

Het is zelden verhoogd en zit normaal gesproken op maaiveldhoogte. veranda's worden meestal ook vergezeld van reling en wikkelen zich rond een muur of twee. Hun leuningen en palen kunnen worden verfraaid met sierlijke ontwerpen en details, vooral als ze zijn bevestigd aan een groter en ouder huis. Een patio kan worden omschreven als een buitenruimte die meestal achterin het huis wordt gebouwd.

Het bevindt zich meestal naast de hoofdstructuur. Het kan worden bevestigd aan het hoofdgebouw of worden gebouwd als een vrijstaande structuur rond het landschap. Hoewel patio's traditioneel open staan voor de lucht, geven sommige huiseigenaren de voorkeur aan het installeren van een overheadkap voor privacy en bescherming tegen de zon. Bovendien is deze buitenruimte bijna altijd geplaveid met natuursteen, kasseien of betonnen straatstenen.

Een veranda is een overdekte, openluchtveranda die meestal aan de buitenkant van een woongebouw is bevestigd. Veranda's zijn behoorlijk populair op plaatsen waar het het hele jaar door warm weer is. Voor de ingang van het gebouw is een veranda gebouwd. Het is een buitenaanbouw op hetzelfde vloerniveau als het interieur.

Veranda's kunnen vaak worden ingesloten voor bescherming tegen weersinvloeden, insecten en andere externe factoren. Soms is de behuizing stilistischer en bestaat het uit kolommen, leuningen of korte muren. In andere gevallen kan een veranda volledig worden geïsoleerd met schermen of muren op volledige hoogte. Ten slotte zijn veranda's altijd bedekt, voornamelijk door een dakverlenging.

Veranda's (ook bekend als veranda's) staan voor allerlei gesloten platforms rondom het huis. In feite spelen ze de rol van een balkon op de begane grond, zodanig dat het huis omringt en toegang geeft tot zowel de deuropening als de achterdeur van het huis. Terwijl veranda's meestal een open ruimte zijn en kunnen worden gebruikt voor allerlei buitenactiviteiten. Veranda's worden comfortabel warm zodra de zon op het glas valt, waardoor ze de perfecte plek zijn om te ontspannen en op te laden.

Op cruiseschepen zijn verandakamers die met overdekte privébalkons, vaak met een kleine eetset buiten. Net als het dek, de veranda en de veranda, zijn terras en balkon ook twee extreem verschillende buitenstructuren. Het ontwerpen van een veranda voor uw huis en het kiezen van een stijl en uitstraling zal geleidelijk de esthetische aantrekkingskracht van uw huis versterken. In Afrika werden veel van de vroege koloniale huizen gebouwd met grote veranda's, waardoor huisbewoners koel konden blijven tijdens de hitteperiodes van de regio, gasten konden vermaken en toezicht konden houden op hun velden.

Een veranda kan u opsluiten voor een aanzienlijke hoeveelheid bescherming tegen de zon en ander slecht weer, maar het beperkt u ook veel meer dan een pergola met lamellen. Gebogen - ook bekend als een bullnose veranda, het is een van de meest stijlvolle eigentijdse stijl van veranda die aan het huis kan worden bevestigd of vrijstaand kan worden. Er is weinig verschil tussen de termen veranda en veranda, daarom worden ze vaak door elkaar gebruikt. De Omaanse Arabieren hebben ook een variatie op veranda's in kustklimaten, met paleisarchitectuur met veranda's met hoge plafonds verspreid over de Oost-Afrikaanse kust.

Maar op residentiële schaal richtte de pittoreske beweging zich op het creëren van natuurlijk ogende maar verbluffende landschappen, evenals het creëren van ruimtes om ze de veranda binnen te zien. De meest populaire stijl van architectuur in New Orleans, genaamd het Creole Townhouse, staat bekend om zijn gebouwen in herenhuisstijl en huizen met baksteen- of stucwerk, smeedijzeren balkons en prominent gebruik van veranda's. De term 'veranda' kan verwarrend zijn, het wordt vaak door elkaar gegooid met andere buitenstructuren zoals pergola's en veranda's. Veranda's lijken hun moderne wortels te hebben in Australië, waar ze voor het eerst verschenen in koloniale gebouwen in de jaren 1850.

Echter, de spelling zonder de „h aan het einde heeft meestal de voorkeur en wordt beschouwd als de meer verfijnde van de twee opties, dus veel mensen geven er de voorkeur aan om het „veranda boven „veranda te spellen. .

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *