Wat is een veranda in een huis?

Veranda, in architectuur, meestal, een openwandige, overdekte veranda bevestigd aan de buitenkant van een huiselijke structuur en meestal omgeven door een reling. Een veranda is een overdekte veranda in de open lucht, vaak met een reling die zich over de lengte uitstrekt. Het is meestal bevestigd aan een groter woongebouw en wikkelt zich langs meerdere muren. Een veranda is een openluchtveranda met een dak en is bevestigd aan de buitenkant van de begane grond van het huis.

Het is vaak gedeeltelijk omsloten door en loopt soms over de voorkant van het huis en de zijkanten. veranda's zijn ontstaan in Australië in de jaren 1850 voordat ze hun weg baanden naar Victoriaans Engeland, de zuidelijke VS en plaatsen met warme klimaten. Een veranda is een overdekte, openluchtstructuur die aan een centraal gebouw is bevestigd. Het dak biedt schaduw en biedt bescherming tegen de elementen.

Een veranda kan ook worden aangepast met houten vloeren, marmer en nog veel meer. Een veranda is een overdekte, openluchtveranda die meestal aan de buitenkant van een woongebouw is bevestigd. Veranda's zijn behoorlijk populair op plaatsen waar het het hele jaar door warm weer is. Wat patio's betreft, vertegenwoordigen ze de buitenruimte van uw huis; het kan een ontspanningsruimte zijn of zelfs een tuin.

Op basis van hun grootte kunnen patio's gedeeltelijk worden ingesloten en blootgelegd. Over het algemeen zijn ze gemaakt van plavuizen, grind, stenen, beton of bakstenen. Er is meestal een patio aan het huis bevestigd, maar dit hangt af van uw behoeften en wensen. Een patio kan worden omschreven als een buitenruimte die meestal achterin het huis wordt gebouwd.

Het bevindt zich meestal naast de hoofdstructuur. Het kan worden bevestigd aan het hoofdgebouw of worden gebouwd als een vrijstaande structuur rond het landschap. Hoewel patio's traditioneel open staan voor de lucht, geven sommige huiseigenaren de voorkeur aan het installeren van een overheadkap voor privacy en bescherming tegen de zon. Bovendien is deze buitenruimte bijna altijd geplaveid met natuursteen, kasseien of betonnen straatstenen.

Een veranda is een overdekte veranda, soms met muren of gedeeltelijke muren, die is bevestigd aan een centraal gebouw, zoals een huis. Deze structuur werd populair tijdens het Britse koloniale tijdperk in India en werd van daaruit naar andere delen van de wereld gebracht. Hoewel zowel qua uiterlijk als functie vergelijkbaar met een pergola of een tuinhuisje, moet een veranda per definitie altijd aan een ander gebouw worden bevestigd. Laten we eens kijken naar het verschil tussen een veranda, balkon, veranda en patio en enkele van uw grootste verwarring over deze buitenstructuren ophelderen.

Net als het dek, de veranda en de veranda, zijn terras en balkon ook twee extreem verschillende buitenstructuren. Als je zelfs zo nu en dan extra ruimte nodig hebt om te ontspannen of zelfs wat frisse lucht te krijgen, dan is een veranda een uitstekende aanvulling. Een huis met een veranda is esthetischer in vergelijking met huizen zonder dekken, veranda's of veranda's. De meeste mensen gebruiken het woord 'veranda' vaak door elkaar met andere buitenstructuren zoals patio's, dekken en veranda's.

Om te beginnen is een veranda een overdekte veranda in de open lucht die meestal wordt afgesloten met een borstwering of reling, ondanks dat het zich op de begane grond bevindt. Creoolse huizen in de Verenigde Staten, vooral in New Orleans, staan ook bekend om hun gebruik van veranda's. Overweeg om naar twee huizen tegelijk te kijken, een met een veranda en de andere zonder buitenstructuur. Dus als u van plan bent uw huis in de toekomst te verkopen, kan het installeren van een veranda veel verschil maken in de prijs.

Als je je afvraagt wat het verschil zou kunnen zijn tussen een veranda en een veranda, laat ons je dan vertellen dat de eerste een lage en overdekte structuur is. Meestal zal het bedrijf dat de veranda installeert u hierbij helpen, dus het zal niet echt een probleem zijn. Met een architecturale stijl die bekend staat als Victoriaanse Filigraan (of gewoon Filigraan), woongebouwen in Australië en het nabijgelegen Nieuw-Zeeland, samen met commerciële gebouwen (vooral hotels), voorzien van veranda's met decoratieve smeedijzeren schermen, gietijzeren kant (filigraan) of houten fretwork. Op cruiseschepen zijn verandakamers die met overdekte privébalkons, vaak met een kleine eetset buiten.

Last not least, veranda of veranda is een overdekt platform dat meestal wordt omsloten door een reling of borstwering, ondanks dat het zich op de begane grond bevindt. Met andere woorden, een veranda is een grote veranda rondom het huis die kan worden gebruikt voor verschillende buitenactiviteiten. .

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *