Wat is het verschil tussen een veranda en een pergola?

Het verschil tussen pergola's en veranda's is dat de pergola een vrijstaande structuur is die aan elke buitenruimte kan worden toegevoegd. Veranda's moeten aan uw huis worden bevestigd en worden meestal gebruikt om een luxe buitenterras te creëren dat naar buiten leidt. In tegenstelling tot een veranda hoeft een aluminium pergola niet aan de hoofdstructuur te worden bevestigd, hoewel dit vaak wel kan. Een pergola kan zijn eigen vrijstaande structuur zijn die zich onderscheidt van het hoofdgebouw, of het kan een pergola zijn die aan het huis is bevestigd.

Terwijl een veranda zich vaak om meerdere zijden van een gebouw wikkelt, zou een pergola dat niet doen. Als je schaduw wilde aan meer dan één kant van je huis, zou je waarschijnlijk twee afzonderlijke pergola's bouwen in plaats van de structuren met elkaar te verbinden. Wat dat betreft, terwijl een veranda waarschijnlijk aan de voorkant van de structuur zou beginnen en zich uitstrekt vanaf de voordeur, wordt er vaker een pergola gevonden rond de achtertuin (er valt echter niets te zeggen dat je geen pergola aan de voorkant van je huis kon plaatsen). Structureel gezien kunnen pergola's veel minder uitgebreid zijn dan een veranda, soms bestaande uit weinig meer dan balken en spanten om intermitterende schaduw te bieden in plaats van volledig bedekte bescherming.

Modernere pergola-ontwerpen die zijn gemaakt met pergola-kits van vinyl of aluminium, kunnen echter 100% bescherming bieden tegen zon en regen, zonder de omvangrijke structuur van een volledige veranda. Een pergola met een intrekbaar dak biedt u ook de mogelijkheid voor schaduw of zonneschijn, terwijl een veranda per definitie een onbeweeglijke structuur is. Heb je ruimte nodig om te entertainen? — Pergola's zijn ruim genoeg voor eettafels en stoelen, terwijl veranda's meestal lang en smal zijn en beter geschikt zijn om naast elkaar te zitten. Een veranda is Portugees voor veranda.

Het is een overdekte openluchtgalerij of veranda. Een veranda is vaak gedeeltelijk omsloten door een reling en strekt zich vaak uit over de voor- en zijkanten van de structuur. Een veranda rondom is echt een veranda. Een veranda is een overdekte openluchtgalerij of veranda.

Veranda's zijn een beetje anders dan patio's en pergola's, omdat ze altijd op de begane grond van een gebouw te vinden zijn. Het belangrijkste verschil tussen een pergola en een veranda is dat een pergola een vrijstaande structuur is die in vrijwel elke buitenruimte kan worden gebouwd, mits er ruimte is. Onderstaande infographic interpreteert het verschil tussen pergola en veranda als een vergelijking naast elkaar. Een iconisch kenmerk van Australische huizen uit de tijd van de Queenslander, veranda's zijn ideale plekken om wat tijd in de frisse lucht door te brengen zonder ver van het huis te hoeven reizen.

Het belangrijkste dat de pergola van de patio en veranda scheidt, is de relatie met uw achtertuin. Kiezen tussen een pergola, veranda of andere buitenfunctie is zowel een kwestie van persoonlijke smaak als praktisch. Een veranda wordt als zodanig gedefinieerd door aan uw huis te zijn bevestigd en wordt meestal gebruikt om een luxe en beschut buitenterras te creëren dat naar de open lucht leidt. Bovendien is een belangrijk verschil tussen pergola en veranda dat pergola's aan een huis zijn bevestigd of losgemaakt, terwijl veranda's aan het huis zijn bevestigd.

Echter, de spelling zonder de „h aan het einde heeft meestal de voorkeur en wordt beschouwd als de meer verfijnde van de twee opties, dus veel mensen geven er de voorkeur aan om het „veranda boven „veranda te spellen.

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *