Waar is de veranda in een huis?

Een veranda of veranda is een overdekte openluchtgalerij of veranda, bevestigd aan de buitenkant van een gebouw. Een veranda is vaak gedeeltelijk omsloten door een reling en strekt zich vaak uit over de voor- en zijkanten van de structuur. Een veranda is een overdekte, openluchtveranda, vaak met een reling die zich over de lengte uitstrekt. Het is meestal bevestigd aan een groter woongebouw en wikkelt zich langs meerdere muren.

Een veranda is een overdekte, openluchtveranda die meestal aan de buitenkant van een woongebouw is bevestigd. veranda's zijn behoorlijk populair op plaatsen waar het het hele jaar door warm weer is. Afhankelijk van het type huis waar je naar kijkt, maakt de veranda ook deel uit van de architectuur. In sommige huizen bevindt de veranda zich op de bovenverdieping.

Op andere huizen bestaan veranda's op meerdere niveaus door het hele huis. In het oude Griekenland werden veranda's gemaakt van marmer, hout of kalksteen. Naast het oude Griekenland zijn er veel culturen met veranda's. Een veranda is een veranda in de open lucht met een dak en is bevestigd aan de buitenkant van de begane grond van het huis.

Het is vaak gedeeltelijk omsloten door en loopt soms zowel over de voorkant van het huis als de zijkanten. Veranda's zijn ontstaan in Australië in de jaren 1850 voordat ze hun weg baanden naar Victoriaans Engeland, de zuidelijke VS en plaatsen met warme klimaten. Een veranda is een overdekte veranda, soms met muren of gedeeltelijke muren, die is bevestigd aan een centraal gebouw, zoals een huis. Deze structuur werd populair tijdens het Britse koloniale tijdperk in India en werd van daaruit naar andere delen van de wereld gebracht.

Hoewel zowel qua uiterlijk als functie vergelijkbaar met een pergola of een tuinhuisje, moet een veranda per definitie altijd aan een ander gebouw worden bevestigd. Een veranda is een overdekte veranda, meestal vlak of laag, die langs een huis op de begane grond loopt. In tegenstelling tot andere veranda"s die meestal meer vierkant zijn en ontworpen voor gesprekken, veranda"s zijn vaak lang en dun en zo ontworpen dat de stoelen naar buiten gericht zijn en over de natuur kijken, zei dhr. Veel van deze stijlen stonden bekend om hun verfraaide details, en de veranda past perfect bij de bloeiende gevel.

Als je je afvraagt wat het verschil zou kunnen zijn tussen een veranda en een veranda, laat ons je dan vertellen dat de eerste een lage en overdekte structuur is. Vaak aangeduid als een balkon op de begane grond, geeft een veranda toegang tot zowel de achterdeur als de ingang van het huis. Aan de andere kant staat een veranda voor alle soorten overdekte platforms rond een huis, die toegang geven tot zowel voor- als achteringangen. Veranda's lijken op zowel pergola's als tuinhuisjes, omdat alle drie deze structuren een dak hebben en al dan niet met muren kunnen worden gebouwd.

Als je zelfs zo nu en dan extra ruimte nodig hebt om te ontspannen of zelfs wat frisse lucht te krijgen, dan is een veranda een uitstekende aanvulling. Een veranda is een overdekte galerij, net als een balkon op de begane grond, bevestigd aan de hoofdstructuur om toegang te geven via de voordeur of achterdeur. Geloof het of niet, identiek ogende veranda's zijn erg moeilijk te vinden, omdat de meeste zijn geoptimaliseerd om aan de eisen van de eigenaren te voldoen. In New Orleans beschikt het Creole Townhouse prominent over veranda's, net als andere gebouwen in de omgeving.

Dit huis van 3.467 vierkante meter heeft een omhullende veranda van ongeveer 2.300 vierkante meter, evenals vier slaapkamers en drie badkamers. Wat Victoriaanse veranda's betreft, zijn ze gemaakt van smeedijzer en hebben platte daken met glazen panelen. Op cruiseschepen zijn verandakamers die met overdekte privébalkons, vaak met een kleine eetset buiten. Bovendien bieden verandaruimtes toegang tot natuurlijk licht van de zon, wat gunstig is voor de gezondheid.

Je vindt meer veranda's bij warm weer of kustlocaties, zoals SoCal of Florida, waar het hele jaar door van het buitenleven kan worden genoten, en je zult er veel minder vinden in koudere plaatsen zoals Minnesota of New York. Structureel vergelijkbaar met de veranda, is een tuinhuisje een overdekte veranda die niet aan een ander gebouw is bevestigd.

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *