Waarom heet het een veranda?

Het woord veranda kwam via India naar het Engels via een Indo-Portugees creool, het woord zelf komt van de Portugese varanda wat lang balkon of terras betekent. Een veranda of veranda is een overdekte openluchtgalerij of veranda, bevestigd aan de buitenkant van een gebouw. Een veranda is vaak gedeeltelijk omsloten door een reling en strekt zich vaak uit over de voor- en zijkanten van de structuur. Een veranda is Portugees voor veranda.

Het is een overdekte openluchtgalerij of veranda. Een veranda rondom is echt een veranda. Een veranda kan een grote veranda zijn, meestal gebruikt voor entertainment of als galerijkamer. veranda's zijn overdekt en wikkelen zich vaak rond de voorkant van een huis en kunnen zelfs langs de zijkanten uitstrekken.

Veranda's kunnen ook vaak een reling bevatten. Je vindt meer veranda's bij warm weer of kustlocaties, zoals SoCal of Florida, waar het hele jaar door van het buitenleven kan worden genoten, en je zult er veel minder vinden in koudere plaatsen zoals Minnesota of New York. Op oudere huizen worden veranda's normaal gesproken vergezeld van gotische revival, Victoriaanse of peperkoekarchitectuur. Dat komt omdat veranda's * het* ding waren om te hebben in de 19e eeuw toen al deze stijlen bestonden.

Veel van deze stijlen stonden bekend om hun verfraaide details, en de veranda past perfect in de bloeiende gevel. Lanai is de minst bekende van de termen en komt uit Hawaï. In bredere zin kan elke veranda, veranda of patio worden gedefinieerd als een lanai. De naam beschrijft echter een meer uitgebreide ruimte, meer als een extra kamer buiten een huis.

Lanais zijn verbonden met een ingang en worden bedekt door het dak van het gebouw, net als andere buitenverlengingen. Traditioneel bevindt zich een lanai rond de achterkant in plaats van de voordeur. Een veranda is een structuur die op de begane grond aan het huis is bevestigd. Het kan aan twee of meer zijden van het gebouw worden bevestigd.

Daarentegen is een balkon bevestigd aan het huis of gebouw op een bovenverdieping en heeft geen toegang tot de grond. Meer specifiek is een lanai een term die het meest wordt gebruikt in Hawaï (wat waarschijnlijk verklaart waarom je er nog nooit van hebt gehoord) om een specifiek type veranda te beschrijven. Het woord is populair voor namen van restaurants; hotels; huisdieren; als babynaam voor meisjes; lijnen tuinmeubilair en accessoires, mode; een band genaamd de Veranda's, een zanger genaamd Veranda; en is de naam van een huis-, lifestyle- en tuinmagazine. In de traditionele architectuur van Konkan wordt de veranda Otti genoemd, een halfopen ruimte met lage zitplaatsen bedekt met een permanent dak.

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *