Wat betekent het woord veranda?

Een veranda of veranda is een overdekte geopende galerij of veranda. Het woord verwijst gewoonlijk naar balkons op cruiseschepen en sommige hoteleigendommen. Het wordt ook beschreven als een open galerij met pilaren, over het algemeen overdekt, gebouwd rond een centrale structuur. Een veranda is vaak gedeeltelijk omsloten door een reling en strekt zich vaak uit over de voor- en zijkanten van de structuur.

Definitie van veranda zelfstandig naamwoord uit het Oxford Advanced Learner's Dictionary. Een veranda of veranda is een veranda of lange, open ruimte met een dak eroverheen. Het kan een open ruimte zijn met een dak dat rond een gebouw in het midden is gebouwd. Het heeft meestal een rij kolommen of pilaren die het dak omhoog houden.

Er is vaak een reling aan de buitenkant. veranda's bedekken vaak de hele voorkant en zijkanten van een gebouw. Het woord Veranda kwam via India naar het Engels via een Indo-Portugese creool, het woord zelf komt van de Portugese varanda wat lang balkon of terras betekent. Ontdek welke woorden samenwerken en maak natuurlijker klinkend Engels met de Oxford Collocations Dictionary-app.

Ik liep op een avond in de veranda van een klein huis waarin ik woonde, buiten het gehucht Saranac. Zoek elk woord in het woordenboek offline, altijd en overal op met de Oxford Advanced Learner's Dictionary-app. Op dit moment ontsloot hij zijn geklemde handen en stond op; en Charity, haastig teruggetrokken, zonk neer op de trede van de veranda.

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *