Wat is een veranda?

Een veranda of veranda is een overdekte openluchtgalerij of veranda, bevestigd aan de buitenkant van een gebouw. Een veranda is vaak gedeeltelijk omsloten door een reling en strekt zich vaak uit over de voor- en zijkanten van de structuur. Een patio is een verharde buitenruimte grenzend aan een huis op de begane grond, meestal gebruikt om te dineren of te recreëren. De term komt uit Spanje, waar de betekenis anders is (binnenplaats).

Een veranda is een overdekte veranda in de open lucht, vaak met een reling die zich over de lengte uitstrekt. Het is meestal bevestigd aan een groter woongebouw en wikkelt zich langs meerdere muren. Een veranda is een overdekte, openluchtveranda die meestal aan de buitenkant van een woongebouw is bevestigd. veranda's zijn behoorlijk populair op plaatsen waar het het hele jaar door warm weer is.

Een veranda is Portugees voor veranda. Het is een overdekte openluchtgalerij of veranda. Een veranda rondom is echt een veranda. Als het gaat om hun functionaliteit, kunnen dekken en patio's behoorlijk op elkaar lijken.

Ze worden beide gebruikt als zitgedeelte buiten, recreatieplek, een ruimte om openluchtevenementen te organiseren, een barbecue of een etentje te organiseren. Je kunt het dek zelfs veranderen in je persoonlijke buitenverblijf door het te versieren met planten, sierverlichting en gezellig tuinmeubilair. Wat is een veranda, zo niet een extra buitenkamer? Je kunt het altijd gebruiken om te ontspannen. Het heeft ook een gebogen dak, de reling is gemaakt van gietijzer, consolebeugels en bedekt met halve muren, wat perfect is voor een speeltuin voor kinderen.

Omdat veranda's natuurlijk licht krijgen, zijn ze meestal bevestigd en worden ze naar verwachting halfopen. Een halve veranda in de open lucht zorgt ervoor dat uw kinderen frisse lucht krijgen. Een patio is een buitenruimte die op de grond is gebouwd, meestal met baksteen, rots, beton of tegels. Het zit op de grond terwijl een dek van de grond is.

We horen vaak mensen verhalen delen over zitten op de veranda aan het einde van een lange dag. Maar wat is een veranda? Veranda's zijn specifieke buitenruimtes die typisch zijn voor het huisontwerp van de jaren 90. Het zijn meestal lage en overdekte structuren, gelegen bij de ingang van het gebouw. Laten we eens kijken naar het verschil tussen een veranda, balkon, veranda en patio en enkele van uw grootste verwarring over deze buitenstructuren ophelderen.

Op cruiseschepen zijn verandakamers die met overdekte privébalkons, vaak met een kleine eetset buiten. Met een architecturale stijl die bekend staat als Victoriaanse Filigraan (of gewoon Filigraan), woongebouwen in Australië en het nabijgelegen Nieuw-Zeeland, samen met commerciële gebouwen (vooral hotels), voorzien van veranda's met decoratieve smeedijzeren schermen, gietijzeren kant (filigraan) of houten fretwork. de veranda is bedekt met een dak en is open lucht, wat betekent dat er geen schermen of ramen zijn die het buitenleven bedekken. Met andere woorden, een veranda is een grote veranda rondom het huis die kan worden gebruikt voor verschillende buitenactiviteiten.

Omdat een veranda meestal wordt blootgesteld aan fel zonlicht en regen onder andere weersomstandigheden, zijn ze meestal gebouwd met vinyl, composiethout, stenen tegels en behandelde materialen. Omdat het een grote veranda rondom het huis vertegenwoordigt, kan een veranda worden gebruikt voor allerlei buitenactiviteiten. Veranda's lijken hun moderne wortels te hebben in Australië, waar ze voor het eerst verschenen in koloniale gebouwen in de jaren 1850. Veranda's zijn ontstaan in Australië in de jaren 1850 voordat ze hun weg baanden naar Victoriaans Engeland, de zuidelijke VS en plaatsen met warme klimaten.

De veranda werd populair in de 19e eeuw, toen architecturale bewegingen en trends in landschapsontwerp in heel Amerika en het VK probeerden het belang te benadrukken van het creëren van een prachtige buitenruimte. Het woord is populair voor namen van restaurants; hotels; huisdieren; als babynaam voor meisjes; lijnen tuinmeubilair en accessoires, mode; een band genaamd de Veranda's, een zanger genaamd Veranda; en is de naam van een huis-, lifestyle- en tuintijdschrift. Hoewel zowel qua uiterlijk als functie vergelijkbaar met een pergola of een tuinhuisje, moet een veranda per definitie altijd aan een ander gebouw worden bevestigd. Een huis met een veranda is esthetischer in vergelijking met huizen zonder dekken, veranda's of veranda's.

Er is weinig verschil tussen de termen veranda en veranda, daarom worden ze vaak door elkaar gebruikt. Je vindt meer veranda's bij warm weer of kustlocaties, zoals SoCal of Florida, waar het hele jaar door van het buitenleven kan worden genoten, en je zult er veel minder vinden op koudere plaatsen zoals Minnesota of New York. .

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *