Wat is een veranda?

Een veranda of veranda is een overdekte openluchtgalerij of veranda, bevestigd aan de buitenkant van een gebouw. Een veranda is vaak gedeeltelijk omsloten door een reling en strekt zich vaak uit over de voor- en zijkanten van de structuur. Wikipedia Een veranda is een overdekte, openluchtveranda vaak met een reling die zich over de lengte uitstrekt. Het is meestal bevestigd aan een groter woongebouw en wikkelt zich langs meerdere muren.

Een veranda is een veranda in de open lucht met een dak en is bevestigd aan de buitenkant van de begane grond van het huis. Het is vaak gedeeltelijk omsloten door en loopt soms zowel over de voorkant van het huis als de zijkanten. veranda's zijn ontstaan in Australië in de jaren 1850 voordat ze hun weg baanden naar Victoriaans Engeland, de zuidelijke VS en plaatsen met warme klimaten. Een veranda is een overdekte, openluchtveranda die meestal aan de buitenkant van een woongebouw is bevestigd.

Veranda's zijn behoorlijk populair op plaatsen waar het het hele jaar door warm weer is. Een veranda is een overdekte galerij, net als een balkon op de begane grond, bevestigd aan de hoofdstructuur om toegang te geven via de voordeur of achterdeur. Het kan dus natuurlijk ook worden omschreven als een verharde buitenruimte die grenst aan de hoofdstructuur. Per definitie moet een veranda altijd een buitenruimte zijn voor buitenactiviteiten.

Last not least, veranda of veranda is een overdekt platform dat meestal wordt omsloten door een reling of borstwering ondanks dat het zich op de begane grond bevindt. Het wordt meestal van meer dan één kant aan de hoofdstructuur bevestigd en wordt gebruikt om toegang te geven tot de voor- of achteringang van het gebouw. Een balkon is een open platform verbonden met de zijkant van een gebouw, altijd op de tweede verdieping of hoger. Ze worden nooit op maaiveldhoogte geïnstalleerd.

Balkons hebben veel doelen wanneer ze worden geïnstalleerd, zoals het creëren van een open ruimte waar de eigenaar kan genieten van een schilderachtig uitzicht en kan ontspannen. Een veranda, of veranda, is een platform op de begane grond dat is verbonden met een huis dat overdekt is. Het creëert een goed geventileerde ruimte die wordt beschermd tegen het directe licht en de hitte van de zon om te profiteren van ruimte die normaal gesproken niet bruikbaar is in gebieden met intens hete maanden. Een veranda is een overdekte veranda, soms met muren of gedeeltelijke muren, die is bevestigd aan een centraal gebouw, zoals een huis.

Deze structuur werd populair tijdens het Britse koloniale tijdperk in India en werd van daaruit naar andere delen van de wereld gebracht. Hoewel zowel qua uiterlijk als functie vergelijkbaar met een pergola of een tuinhuisje, moet een veranda per definitie altijd aan een ander gebouw worden bevestigd. Veranda's werden voor het eerst gevonden in Spaanse koloniale huizen in het zuidwesten van Amerika. En het woord is afgeleid van het Spaanse 'baranda', wat reling betekent.

Tegen de 19e eeuw begonnen ze mainstream te worden als een belangrijke architectonische trend om de visuele aantrekkingskracht van buitenruimte in de VS te verbeteren.

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *