Wat heet veranda?

Een veranda is een veranda in de open lucht met een dak en is bevestigd aan de buitenkant van de begane grond van het huis. Het is vaak gedeeltelijk omsloten door en loopt soms zowel over de voorkant van het huis als de zijkanten. veranda's zijn ontstaan in Australië in de jaren 1850 voordat ze hun weg baanden naar Victoriaans Engeland, de zuidelijke VS en plaatsen met warme klimaten. Een veranda of veranda is een overdekte openluchtgalerij of veranda, bevestigd aan de buitenkant van een gebouw.

Een veranda is vaak gedeeltelijk omsloten door een reling en strekt zich vaak uit over de voor- en zijkanten van de structuur. Een veranda is Portugees voor veranda. Het is een overdekte openluchtgalerij of veranda. Een veranda rondom is echt een veranda.

Het woord 'veranda' (ook wel gespeld als 'veranda') kwam hoogstwaarschijnlijk in ons lexicon terecht via het Spaanse woord baranda, wat vangrails of reling betekent. Voordat ze de mainstream bereikten, waren veranda's te vinden aan de buitenkant van Spaanse koloniale huizen in het Amerikaanse zuidwesten en in vroege koloniale huizen in Afrika. In de traditionele architectuur van Konkan wordt de veranda Otti genoemd, een halfopen ruimte met lage zitplaatsen bedekt met een permanent dak. Het woord is populair voor namen van restaurants; hotels; huisdieren; als babynaam voor meisjes; lijnen tuinmeubilair en accessoires, mode; een band genaamd de Veranda's, een zanger genaamd Veranda; en is de naam van een huis-, lifestyle- en tuinmagazine.

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *