Is een veranda een veranda?

In wezen is een veranda een soort veranda die zich uitstrekt langs een hele kant van het gebouw. Sommige veranda's kunnen zelfs om de hoek gaan en omvatten verschillende kanten. Een alternatieve naam voor deze uitbreiding is een omhullende veranda. Net als andere veranda's bevindt het zich op vloerniveau en onder het dak geplaatst.

Een veranda kan een grote veranda zijn, meestal gebruikt voor entertainment of als galerijkamer. veranda's zijn overdekt en wikkelen zich vaak rond de voorkant van een huis en kunnen zelfs langs de zijkanten uitstrekken. Veranda's kunnen ook vaak een reling bevatten. Een veranda is Portugees voor veranda.

Het is een overdekte openluchtgalerij of veranda. Een veranda is vaak gedeeltelijk omsloten door een reling en strekt zich vaak uit over de voor- en zijkanten van de structuur. Een veranda rondom is echt een veranda. Een veranda is een openluchtveranda met een dak en is bevestigd aan de buitenkant van de begane grond van het huis.

Het is vaak gedeeltelijk omsloten door en loopt soms over de voorkant van het huis en de zijkanten. Veranda's zijn ontstaan in Australië in de jaren 1850 voordat ze hun weg baanden naar Victoriaans Engeland, de zuidelijke VS en plaatsen met warme klimaten. Ik begin met deze vergelijking omdat er heel weinig verschil is tussen de twee. Het enige verschil is dat een veranda een veranda is die langs 2 of meer zijden van een structuur loopt (meestal een huis).

Het zou niet verkeerd zijn om een veranda een veranda te noemen; het verwijst alleen naar een 2+ zijdige veranda als veranda maakt het duidelijker dat de veranda zich rond het huis wikkelt. Er is echter één belangrijk verschil tussen veranda en veranda. Een veranda is een overdekt gedeelte dat aan de voor- of achterkant van het huis is bevestigd en zich uitstrekt tot aan de matrijs. Aan de voorkant van de hoofdstructuur is een veranda bevestigd.

Het dient als uitbreiding van de ingang. Een veranda is een overdekte openluchtgalerij of veranda. Het woord beschrijft een buitenruimte met een harde vloer die meestal is opgezet als een buitenkamer. In de juiste omstandigheden konden veranda's, patio's en veranda's allemaal lanais bestempeld worden.

Nogmaals, een lanai is meestal verbonden met een achterdeur van uw huis en bevindt zich onder de daklijn. Wanneer je een lanai-toevoeging bouwt, vergroot je de bruikbaarheid van de ruimte in het klimaat van Florida. Een veranda is een overdekte veranda in de open lucht, vaak met een reling die zich over de lengte uitstrekt. Het is meestal bevestigd aan een groter woongebouw en wikkelt zich langs meerdere muren.

De prijs die u betaalt om een veranda toe te voegen, kan enorm variëren, afhankelijk van uw locatie, de grootte, de materialen van uw veranda en het detailniveau dat u opneemt. Een lanai (ook wel veranda of patio genoemd) is een buitenkamer, woonkamer of gebouw dat wordt gebruikt voor ontspanning en entertainment. Een veranda is meestal een overdekte veranda aan de buitenkant of open galerij die je aan de voorkant van een huis zou vinden, niet bevestigd aan een kamer zelf. Het Hawaiiaanse woord voor veranda of veranda wordt hetzelfde gespeld als de naam van de eilandnatie in de Stille Zuidzee, hoewel anders uitgesproken („Lay-nigh versus „Lan-yee).

Voordat ze de mainstream bereikten, waren veranda's te vinden aan de buitenkant van Spaanse koloniale huizen in het Amerikaanse zuidwesten en in vroege koloniale huizen in Afrika. Een lanai lijkt ongelooflijk veel op een veranda, behalve dat hij zijn wortels vindt in Hawaï in plaats van de U. Op oudere huizen worden veranda's normaal gesproken vergezeld van gotische revival, Victoriaanse of peperkoekarchitectuur. Last not least, veranda of veranda is een overdekt platform dat meestal wordt omsloten door een reling of borstwering, ondanks dat het zich op de begane grond bevindt.

De term 'veranda' kan verwarrend zijn, het wordt vaak door elkaar gegooid met andere buitenstructuren zoals pergola's en veranda's. Je vindt meer veranda's bij warm weer of kustlocaties, zoals SoCal of Florida, waar het hele jaar door van het buitenleven kan worden genoten, en je zult er veel minder vinden op koudere plaatsen zoals Minnesota of New York. Een tweede type wordt een ingesloten ontwerp genoemd, waarbij er muren rondom de veranda zijn die meer privacy bieden dan leuningen. Maar op residentiële schaal richtte de pittoreske beweging zich op het creëren van natuurlijk ogende maar verbluffende landschappen, evenals het creëren van ruimtes om ze de veranda binnen te zien.

Laten we eens kijken naar het verschil tussen een veranda, balkon, veranda en patio en enkele van uw grootste verwarring over deze buitenstructuren ophelderen. Met andere woorden, een veranda is een grote veranda rondom het huis die kan worden gebruikt voor verschillende buitenactiviteiten. Een veranda is te vinden in Nieuw-Zeeland, Australië, Zuid-Afrika, en wat ooit bekend stond als Rhodesië, dat vandaag is opgesplitst in Zambia. .

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *