Wat is veranda in een huis?

Veranda, in architectuur, meestal, een openwandige, overdekte veranda bevestigd aan de buitenkant van een huiselijke structuur en meestal omgeven door een reling. Een veranda is een overdekte veranda in de open lucht, vaak met een reling die zich over de lengte uitstrekt. Het is meestal bevestigd aan een groter woongebouw en wikkelt zich langs meerdere muren. Een veranda is een openluchtveranda met een dak en is bevestigd aan de buitenkant van de begane grond van het huis.

Het is vaak gedeeltelijk omsloten door en loopt soms over de voorkant van het huis en de zijkanten. veranda's zijn ontstaan in Australië in de jaren 1850 voordat ze hun weg baanden naar Victoriaans Engeland, de zuidelijke VS en plaatsen met warme klimaten. Een veranda is een overdekte, openluchtstructuur die aan een centraal gebouw is bevestigd. Het dak biedt schaduw en biedt bescherming tegen de elementen.

Een veranda kan ook worden aangepast met houten vloeren, marmer en nog veel meer. Een veranda is een overdekte, openluchtveranda die meestal aan de buitenkant van een woongebouw is bevestigd. Veranda's zijn behoorlijk populair op plaatsen waar het het hele jaar door warm weer is. Een veranda of veranda is een overdekte openluchtgalerij of veranda, bevestigd aan de buitenkant van een gebouw.

Een veranda is vaak gedeeltelijk omsloten door een reling en strekt zich vaak uit over de voor- en zijkanten van de structuur. Een veranda is een overdekte veranda, soms met muren of gedeeltelijke muren, die is bevestigd aan een centraal gebouw, zoals een huis. Deze structuur werd populair tijdens het Britse koloniale tijdperk in India en werd van daaruit naar andere delen van de wereld gebracht. Hoewel zowel qua uiterlijk als functie vergelijkbaar met een pergola of een tuinhuisje, moet een veranda per definitie altijd aan een ander gebouw worden bevestigd.

Last not least, veranda of veranda is een overdekt platform dat meestal wordt omsloten door een reling of borstwering, ondanks dat het zich op de begane grond bevindt. Het is meestal van meer dan één kant aan de hoofdstructuur bevestigd en wordt gebruikt om toegang te geven tot de voor- of achteringang van het gebouw. Een veranda is een structuur gebouwd aan de voor-, zij- of achterkant van uw huis, ontworpen om u beschutting te bieden of wordt gebruikt als zonnevanger. Voordat ze de mainstream bereikten, waren veranda's te vinden aan de buitenkant van Spaanse koloniale huizen in het Amerikaanse zuidwesten en in vroege koloniale huizen in Afrika.

Bovendien bieden verandaruimtes toegang tot natuurlijk licht van de zon, wat gunstig is voor de gezondheid. Waarschijnlijk de meest populaire stijl van architectuur in de zuidelijke stad is de toepasselijk genoemde Creole Townhouse-stijl, met gebouwen gemaakt van baksteen of stucwerk, uitgebreide smeedijzeren balkons en veranda's. Op oudere huizen worden veranda's normaal gesproken vergezeld van gotische revival, Victoriaanse of peperkoekarchitectuur. In New Orleans beschikt het Creole Townhouse prominent over veranda's, net als andere gebouwen in de omgeving.

Veranda's lijken op zowel pergola's als tuinhuisjes, omdat alle drie deze structuren een dak hebben en al dan niet met muren kunnen worden gebouwd. Traditionele of Victoriaanse veranda - Deze veranda's zijn gemaakt van smeedijzer en hebben meestal een dak met glazen panelen en kolommen met kwartbogen aan de bovenkant. U moet de vereiste machtigingen van de lokale autoriteiten krijgen voordat u een veranda in het huis bouwt. Structureel vergelijkbaar met de veranda, is een tuinhuisje een overdekte veranda die niet aan een ander gebouw is bevestigd.

Als je je afvraagt wat het verschil zou kunnen zijn tussen een veranda en een veranda, laat ons je dan vertellen dat de eerste een lage en overdekte structuur is. De meeste mensen gebruiken het woord 'veranda' vaak door elkaar met andere buitenstructuren zoals patio's, dekken en veranda's. Het Portugese woord varanda kwam in de lokale taal terecht als veranda, vooral in Malayalam en Marathi. Aan de andere kant staat een veranda voor alle soorten overdekte platforms rond een huis, die toegang geeft tot zowel voor- als achteringangen.

Veranda's lijken hun moderne wortels te hebben in Australië, waar ze voor het eerst verschenen in koloniale gebouwen in de jaren 1850. Spaanse koloniale architectuur (evenals de revivalistische versie in Mission-stijl die begin 1900 populair werd in het westen van de Verenigde Staten) bevat gewoonlijk veranda's, zowel aan de buitenkant van gebouwen als, in het geval van gebouwen met binnenplaatsen, langs de binnenmuren van binnenplaatsen. Er is weinig verschil tussen de termen veranda en veranda, daarom worden ze vaak door elkaar gebruikt. .

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *